Wandelsuggestie.


Twee wandelingen op eigen houtje.


1. Gezinswandeling. 
    Voor wie een frisse neus wil halen.
    
Duur: Circa 1u20.

Afstand: Circa 6 km.

Vertrek: Kerk Prosperpolder.

Buggy: Ja, mits kleine afwijking.

Honden: Toegelaten.

We vertrekken aan de kerk van Prosperpolder waar we onze wagen gemakkelijk kunnen parkeren. Met de kerk in de rug verlaten we de hoofdstraat en wandelen we voorbij het jeugdcentrum. Ten einde deze St-Engelbertusstraat gaan we naar links de Hertog Prosperstraat in. We wandelen aan onze rechter kant Saeftingherhof van Geert en Kris Meersschaert-Van Royen voorbij. Hier kan je Saefthinger pré-salé vlees kopen.

Na 200m slaan we vlak voor een schuur rechtsaf een veldweg in. Deze veldweg draagt de meer dan Vlaamse naam "Mariastraat".

LET OP! Met buggy wandelen we rechtdoor tot aan de Petrusstraat. Daar slaan we rechtsaf en volgen we de baan tot aan de Petrushoeve. Vanaf hier volgen we het gewone traject, linksaf de Emmaweg op. 

Tussen de akkers volgen we deze veldweg tot aan de dijk van de Hedwigepolder. Hier slaan we links af en lopen we voorbij het mooie watervalletje aan de voet van deze dijk tot aan de Petrusstraat (Petrushoeve). Hier lopen we verder naast de dijk en volgen we de asfaltweg, de Emmaweg.

Na 300m slaan we links af en volgen de "Prosperpolder Zeedijk". Dit kronkelend weggetje leidt ons naar een splitsing. We volgen links de Zorgdijk. Wie geluk heeft, kan in deze straat shoppen. Links bij fruitboer Peter de Gendt op nr. 4 staat in het weekend een kraampje met appelen op straat. Verder aan de rechtse kant op nr. 5 kan men notenolie kopen bij de familie Steijaert. Sicco perst de olie uit walnoten. Ideaal bij koude bereidingen. 

Meer informatie vind je op  https://walnotenolie.business.site/

We lopen verder tot op het kruispunt met de Langestraat en vervolgen linksaf. Bij mooi weer staat de wandelwinkel van het Lindenhof op nr. 13 buiten. Hier verkoopt gastvrouw Inge zelfgemaakte confituur van vergeten vruchten zoals zwarte bessen (cassis), kweeperen en mispels.

Voorbij het Lindenhof komen we aan het kruispunt met de Petrusstraat en slaan we rechts af. Vervolgens nemen we de eerste straat op de linkse kant - de Belgische Dreef - die ons terug naar de kerk van Prosperpolder leidt. Heb je geluk is bij aankomst "Den Angeluus" open. Het enige café dat ons nog rest in Prosperpolder.


Veel wandelplezier.
2. Polderwandeling. 
    Voor wie het iets meer mag zijn.

Duur: circa 3u.

Afstand: 13 km.

Vertrek: Kerk Prosperpolder

Buggy: Niet aan te raden.

Honden: Toegelaten.

We vertrekken aan de kerk van Prosperpolder waar we onze wagen gemakkelijk kunnen parkeren. Met de kerk in de rug verlaten we de hoofdstraat en wandelen we voorbij het jeugdcentrum. Ten einde deze St-Engelbertusstraat gaan we naar links de Hertog Prosperstraat in. We wandelen aan onze rechter kant Saeftingherhof van Geert en Kris Meersschaert - Van Royen voorbij. Hier kan je Saeftingher pré-salé vlees kopen.

Na 200m slaan we vlak voor een schuur rechtsaf een veldweg in. Deze veldweg draagt de meer dan Vlaamse naam "Mariastraat".

Tussen de akkers volgen we deze veldweg tot aan de dijk van de Hedwigepolder. Hier slaan we links af en lopen we voorbij het mooie watervalletje aan de voet van deze dijk tot aan de Petrusstraat (Petrushoeve). Hier lopen we verder naast de dijk en volgen we 3 km lang de asfaltweg, Emmaweg. Deze weg kunnen we wandelen benedendijks (asfalt) of aan de zoute kant (gras), waar we kunnen genieten van het stiltegebied, de Schelde en het Verdronken Land van Saeftinghe.

Gelukkig arriveren we circa 5 km na onze start bij Gina & Sofie, Café Het Verdronken Land. Een fantastische herberg uit de jaren 1800 waar alleen de uitbaatster al eens werd vervangen. Zelfs naar toilet gaan is er mooi. Je kan er genieten van geweldige rekwisieten.

Na (voor wie er zin in heeft) een natje en een droogje, wandelen we verder de Koninginnestraat in. Het eerste kruispunt slaan we linksaf de Parallelweg in. Vervolgens de eerste rechts (Losannestraat) en bovenop de dijk duiken we links Prosperpolder in. We lopen recht op het voormalige jacht- en havenhuis in Prosperpolder.

We laten dit huis aan de rechterkant liggen en volgen rechtdoor de prachtige veldweg. Een aanrader voor alle polderwandelaars. Deze veldweg eindigt aan een authentieke boerderij. Daar slaan we rechtsaf de asfaltweg op - de Zorgdijk. Wie geluk heeft kan in deze straat shoppen. Links bij fruitboer Peter de Gendt op nr. 4. staat in het weekend een kraampje met appelen op straat. Verder aan de rechtse kant op nr. 5 kan men notenolie kopen bij de familie Steijaert. Sicco perst olie uit walnoten. Ideaal bij koude bereidingen. 

We lopen verder tot op het kruispunt met de Langestraat en vervolgen linksaf. Bij mooi weer staat hier de wandelwinkel buiten van het Lindenhof op nr. 13. Hier verkoopt gastvrouw Inge zelfgemaakte confituur van vergeten vruchten zoals zwarte bessen (cassis), kweeperen en mispels.

Voorbij het Lindenhof komen we aan het kruispunt met de Petrusstraat en slaan rechts af. Vervolgens nemen we de eerste straat op de linkse kant - de Belgische Dreef - die ons terug naar de kerk van Prosperpolder leidt.

Heb je geluk dan is bij aankomst "Den Angeluus" open. Het enige café dat ons nog rest in Prosperpolder.


Veel wandelplezier.


Alle rechten voorbehouden 2021
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.